TERMÉKVÁLASZTÉK

A speciálisan egyedi projektekre készülő termékek mellett standard méretű tojásszelvényű csövek jelentik a Budaplast csőválasztékának meghatározó részét. A csövek általában 2,3 m, illetve 3,0 m-esek, de egyedi igény esetén 6,0 m hosszig is gyárthatók.

 

Az egyedi termékek előállítását a száltekercseléses gyártási technológia lehetővé teszi egészen az NA 3,0 m-es körszelvénybe befoglalható méretig.

 

 

Normál tojásszelvényű csövek standard választéka
A normál tojásszelvényű cső szerkesztési elve méretmegjelöléssel

 

 

Nyújtott tojásszelvényű csőméretek

 

Körszelvényű csőméretek

 

A csövek névleges mérethez tartozó falvastagságát, a falszerkezet felépítését, a beépítési körülmények, a megrendelői, üzemeltetői igények alapján számítja ki a gyártó, illetve határozza meg a csőmerevségi osztályt.

A CSŐRENDSZEREK KIEGÉSZÍTŐ ELEMEI

A különféle keresztmetszetű ÜPeÉ csövekhez a gyors helyszíni szerelés és a pontos illesztés érdekében a gyártó egy rugalmas szállítási programmal kínálja a kiegészítő elemeket, melyek az ívekkel, a leágazásokkal, a nyeregidom csatlakozásokkal és aknaelemekkel együtt komplett rendszert képeznek.

CSŐÍVEK

Az ívek a megrendelő által megadott szögelfordulással készülnek, csőszegmensekből laminálással összeállítva.

Ívek jellemző kialakítása az iránytörés mértékétől függően.

 

 

Leágazóidom jellemző kialakítása

LEÁGAZÁSOK

Gerincvezetékek, nagyobb átmérőjű becsatlakozások közvetlen összekötését biztosítják az egyedi gyártású leágazó idomok. Igény esetén az ÜPÉ leágazás legyártható PVC csövek fogadására alkalmas tokcsatlakozással.

 

 

DN160, DN200 PVC tok laminálásával

NYEREGIDOMOK

Béléscsövezésnél, utólagos építésű csatlakozásoknál a nyeregidomok biztosítják a korrekt kapcsolatot az ÜPÉ gerincvezeték és a jellemzően KG PVC bekötővezetékek között. A nyeregidomok szerelése ragasztással, helyszíni laminálással történik.

 

AKNAELEMEK

Az egyedi gyártású ÜPÉ anyagú aknaelemek alkalmasak meglévő aknák rekonstrukciójára és új aknák építésére egyaránt. Szerkezetileg lehetnek önhordók, valamint körbebetonozással, vagy kiinjektálással erősített ÜPÉ héjazatok. A Budaplast aknaidomaira az egyedi jelleg, a helyszíni adottságokhoz maximálisan igazodó kialakítás, méretezés és műszaki megoldás jellemző.